31 januari twee wedstrijden

Afgelopen zaterdag was het een drukke dag voor gymnastiekvereniging Longa Wijnjewoude. Op twee plaatsen waren er plaatsingswedstrijden. In Ureterp kwamen Hieke Zandstra, Annie Tjoelker, Celina Steunebrink en Anne Wende Schrage in actie. Voor iedereen de eerste wedstrijd in dit niveau, dus extra spannend. Zowel Celina als Anne Wende behaalden een 9de plaats op een onderdeel. Annie Tjoelker werd zelfs 3de  op het onderdeel sprong. De uitslagen van deze meiden waren: Anne Wende 20ste, Celina 17de en Annie 13de. Hieke werd verassend maar terecht eerste, ze scoorde met name op de vloer hoge punten. Zij mocht een gouden medaille in ontvangst nemen.

In Tweede Exloermond kwamen Inge en Femke Russchen in actie. Zij turnen op het hoogste niveau bij Longa. Inge deed mee in het niveau jeugd E 3de divisie. Zij liet een krachtige sprong zien en werd daar 9de. Helaas was verliep de vloeroefening niet zoals ze gewend was. Op de overige onderdelen turnde ze stabiel en uiteindelijk werd ze keurig 12de.

Femke liet in haar wedstrijd zien dat ze goed thuis hoorde in dit niveau. Met een eerste plaats op de balk en een vijfde op de sprong waren de verwachtingen hoog gespannen. Helaas liep ze een blaar op tijdens het inturnen bij de brug. Dit zorgde ervoor dat ze niet meer genoeg grip had en ze met moeite de brugoefening kon doorturnen. Door haar doorzettingsvermogen is ze toch nog heel knap op een 12de plaats geëindigd in niveau D, 3de divisie.