Goud en Zilver

1e PW Turnen, 05-02-2019 Stiens

Vandaag reden we weer richting Leeuwarden ditmaal naar Stiens voor de dames van wedstrijd groep 4. Hieke beet het spits af voor LONGA met gezonde zenuwen. Gelukkig mocht ze op vloer beginnen. Lekker makkelijk. Ze turnde een soepele, nette en prachtige oefening en behaalde hier de 1e score. Dit jaar wil het springen niet zo lukken bij Hieke, met plank over de Pegasus is toch andere koek dan de plankoline. Daarom last minute gekozen voor de trampoline, dit kost een punt in de uitgangswaarde, maar ze ging er zeer strak over heen met een mooie overslag.
Brug ging als een tierelier en verrassend noteerde ze ook hier het 1e cijfer. De balk moest ze helaas 1x vroegtijdig verlaten, maar turnde hem strak af.
We gingen uit van een mooie middenmoot positie maar ze kreeg zilver omgehangen en een glimlach van oor tot oor.
Later op de dag was het de beurt aan Chantal en Renate. Ook zij begonnen op vloer. Chantal heeft altijd wat gekke dingen op de wedstrijden en ook nu weer. Ze bleef steken in haar boogje waardoor ze een val moest incasseren. Maar turnde verder prachtig! Renate had een mooie serene oefening waarvoor ze het hoogste cijfer kreeg. Sprong ging bij beide dames dikke prima. Op naar de brug. Renate startte haar wedstrijd met 3 dikke blaren hierdoor mislukte haar afsprong. Chantal turnde vloeiend en nieuw in haar oefening de salto af. Alleen nog de balk. Waar Chantal (1e score) met een dijk van oefening haar wedstrijd goed afsloot, had Renate veel pech en viel helaas 2x. Chantal mocht bij de prijsuitreiking het hoogste schavot op klimmen, Renate eindigde als 12e.
Sylvia kon helaas niet deelnemen vandaag en gaat hard trainen om toestelfinales in de wacht te slepen de 2e wedstrijd.