Plaatsingswedstrijd

1e PW groep 3 09-02-2019 Ureterp

Medaille regen voor LONGA turnsters
Ureterp was the place to be vandaag. Marrit mocht de wedstrijd openen en ook nog gelijk als allereerste op de balk… Na een kleine misser aan het begin kwam langzaam haar zelfvertrouwen te voorschijn en sloot ze haar balk netjes af.
De vloer turnde ze netjes en beheerst en ook haar marrit power kwam te voorschijn bij sprong. Jammer genoeg had ze wat ruzie met de brug waardoor eremetaal buiten bereik bleef.
Grytsje was nog aan het skieen, maar doet de 2e wedstrijd wel mee.
In ronde 2 mochten Rixt en Lotte. Rixt in baan A, Lotte in baan B. Ze begonnen beide subliem op vloer waarna ook 2 mega sprongen werden uitgevoerd. Ook de brug werd met perfectie afgesloten. Alleen nog die lastige balk. Ondanks de zenuwen wist Rixt een strakke oefening uit te voeren. Lotte moest helaas 3x de balk verlaten. Verrassend kreeg Lotte wel brons omgehangen en voor Rixt was er zelfs welverdiend het goud!
Op naar Ronde 3, Esmee en Janne Wietske in de race. Gezellig met z’n tweetjes. Ze sprongen formidabel mooi strak en gespannen en ook op brug werd op een klein voetje na geen grote fouten gemaakt. Op balk hadden beide meiden moeite met die lastige koprol maar turnde hun oefening mooi af. Op vloer wisten de dames sierlijk maar strak hun oefeningen uit te voeren. Kortom een goeie wedstrijd. Tijdens de prijsuitreiking was er goud voor Esmee, maar helaas bleek er een klein foutje te zijn gemaakt waardoor ze haar gouden medaille moest inwisselen voor zilver. Dit werd heel sportief opgepakt door de jonge dame en ze overhandigde zelf de gouden medaille aan de andere turnster. Grote klasse en veel complimenten! Janne Wietske werd knap 7e.
Rennen en vliegen in de laatste ronde. Nikky, Hélène en Eline Renskje kwamen de wedstrijd vloer op. Nikky turnde stabiel en steeg vooral op vloer boven zich zelf uit. Ook brug deed ze erg goed en kan ze trots op zich zelf zijn. De balk moest ze 2x verlaten jammer genoeg. Geen ere metaal voor deze positieve turnster maar wel een ervaring rijker. Eline Renskje turnde ook heel strak en stabiel vooral op balk en vloer liet ze prachtige oefeningen zien. Met sprong heeft ze nog wat moeite en dit was terug te zien in haar score. Ze eindigde op een mooie 5e plaats. Hélène turnde zelfverzekerd, sierlijk en strak. Ze turnde op brug, balk en vloer naar een 1e plaats waardoor ze het hoogste schavot op mocht klimmen om het goud in ontvangst te nemen.
Kortom een prachtige dag voor LONGA ☺