Plaatsingswedstrijden

1e PW groep 5, 26-01-2019 Ferwert

In alle vroegte werd er vanochtend afgereisd naar Ferwert. Marrit was gezellig de hele dag mee. Zij kon zelf helaas niet deelnemen ivm een sleutelbeen breuk. Ze heeft nu een Nutella ? om en werd verrast met een pot Nutella. Ook ons jurylid Loeky kon niet aanwezig zijn. We wensen Loeky onwijs veel beterschap!
In de eerste ronde mochten Celina en Tineke de wedstrijdvloer betreden. Celina had vandaag wat struggles op balk en brug ? maar turnde een kanjer van een sprong (1e) en goeie vloer oefening. Ze eindigde op een 13e plaats wat doelstellingen geeft voor de 2e wedstrijd. Tineke had geen struggles alleen zenuwen en inturntijd te kort. Desondanks turnde ze stabiel op alle 4 de onderdelen en kreeg verdienstelijk de gouden medaille omgehangen. In ronde 2 kwamen onze senioren F in actie. Rixt had ruzie met de brug, Berber met de vloer. Balk blijft 10 cm. Berber turnde handstanddoorrol zonder val maar de rest was wat wiebelig. Rixt turnde de rest strak, maar viel helaas met radslag. Beide dames kwamen te kort voor het podium, en kunnen ook hard trainen voor de puntjes op de I.
Als laatste mochten Felicia en Nynke hun oefeningen tonen. Felicia had haar dag totaal niet, hierdoor ging alles heel moeizaam en ging het niet naar wens. Nynke had haar dag juist wel en turnde een bijna vlekkeloze wedstrijd op een kleine misser op de balk na. Heel knap kreeg zij zilver omgehangen. Ook zijn er weer tickets voor de toestelfinales bemachtigd. Iedereen die voor sprong ging heeft sprong behaald (Celina, Tineke, Rixt en Nynke). Daarnaast mogen Tineke en Nynke ook alvast vloer aanvinken.