Rixt en Marjanne winnen een bronzen medaille!!

Zaterdag 16 maart mochten de meiden van niveau 12 in actie komen. Een viertal meiden van de jeugdselectie onder leiding van Lara Valkman en zes meiden van Loeky de Ruiter hebben de afgelopen weken hard getraind om alle elementen onder de knie te krijgen. Voor alle meiden was het de eerste keer dat ze op dit niveau turnden, hetgeen toch heel anders is als bij de recreatie.
Marrit Post en Tineke Kamminga kwamen als eerste aan de beurt. Op de balk en brug waren de zenuwen behoorlijk te merken, maar bij de lange mat hadden ze alles onder controle. Op sprong belanden beide meiden in de top drie qua cijfer!
In de 3e wedstrijd kwamen Sanne Greidanus, Anke van der Galien, Marjanne Fokkema, Femke en Froukje van der Zee, Rixt Postma, Sylvia van der Meulen en Nynke de Vegt in actie. Alle meiden deden hun uiterste best en vonden het vooral heel gezellig. Hier en daar werd per ongeluk een sprongetje vergeten, waardoor sommige scores toch een beetje lager uitvielen dan gehoopt. Na veel inspanning, lang wachten, was dan eindelijk de prijsuitreiking. Rixt Postma kreeg bij de puppillen 1 een bronzen medaille voor de 4e plaats, Marjanne Fokkema kreeg in de categorie jeugd 1 ook een bronzen medaille omgehangen, zij ontving deze voor de 3e plaats. Voor beide meiden is er nog de mogelijkheid om door te stromen naar de Friese kampioenschappen. De uitslagen staan op de KNGU site.