Wedstrijden ACRO

Wedstrijden Acro

Het acro seizoen zit er alweer bijna op. Het is erg jammer dat de wedstrijden en het FK allemaal in januari en februari zijn. Alleen voor de instap en E plus komt nog een FK in april. Dit heeft te maken met de vervolg wedstrijden. Helaas is het niemand gelukt om de landelijke wedstrijden te halen.
LONGA had dit jaar 8 teams op de wedstrijdvloer staan:
3 teams instap:

  • Mixpaar: Sanne Reinders & Syger Swart
  • Duo: Anna van Buiten & Bente Posthumus
  • Duo: Ester v/d Galiën & Tessa Russchen

2 teams E plus:

  • Trio: Anna Veenstra, Froukje v/d Zee & Brechtsje Heida
  • Trio: Annika de Bruin, Femke v/d Zee & Lise Reinders.

1 team E junioren:

  • Duo: Femke Faber & Marrit Post

2 teams E senioren:

  • Trio: Anouk v/d Heide, Merith Stoker & Berber Akker
  • Duo: Indy Dijkstra & Nynke Boonstra.

Sanne & Syger,
Dit jonge duo had op beide wedstrijden geen tegenstanders. Aan de ene kant leuk natuurlijk, aan de andere kant mis je dan ook de uitdaging. Wel hebben ze alles op alles gezet om het FK limiet te halen. Ze hebben een combinatie oefening met lief & stoer, wat in het begin een beetje wennen was. Ze beheersen bijna alle gevraagde elementen, vooral het vliegtuigje is erg lastig. Ook moeten ze erg wennen aan het tellen, dit ging op beide wedstrijden nog een beetje mis, waardoor de oefening niet helemaal uitkwam. Gelukkig hebben ze tot twee keer toe ruimschoots het FK limiet gehaald en zijn ze dus 2 gouden medailles en een FK ticket rijker.Sanne en Syger

Ester & Tessa,
Voor Ester is acro helemaal nieuw, maar pakt het onwijs goed op en leert snel. Tessa heeft al meerdere wedstrijden gedraaid en beheerst al veel elementen. Hierdoor is dit een perfect duo samen. De eerste wedstrijd was wennen, het haar strak in een donut kost tijd waardoor ze weinig inturntijd hadden. Hier was op de wedstrijdvloer niks van te zien en ze draaiden een prima oefening met veel heupbewegingen op hun vrolijke muziek. Ze haalden dan ook bijna 24 punten samen. Helaas ging het op de tweede wedstrijd een beetje mis. Waar in de training alles op zijn plek viel, gebeurde dat niet op de wedstrijdvloer. Maar met hun eerste score staan ze nu reserve voor het FK.Esther en Tessa

Anna & Bente,
Dit duo traint al wat langer samen, maar samen wedstrijden doen is andere koek. Anna heeft veel ervaring met dansen doordat ze dit altijd gedaan heeft. Fantastisch dus voor de acro oefening. Bente heeft al wat acro ervaring door de wedstrijden van vorig seizoen. Samen gingen ze heel secuur aan het werk met de elementen om deze zo perfect mogelijk te krijgen. Daarnaast werd hun een poppen oefening aangeleerd waarmee ze konden schitteren op de wedstrijdvloer. In Harkema lieten ze de perfecte oefening zien en met meer dan 25 punten werden ze dik verdiend eerste! In Ureterp gingen ze weer voor het podium, maar de muziek installatie dacht daar anders over. De muziek sloeg 3x over en dan is het lastig om je hoofd koel te houden en door te gaan. Toch werden ze knap gedeeld 3e. Door hun eerste score in Harkema hebben ze zich als 3e geplaatst voor het FK!

Anna en Bente

Annika, Femke & Lise
Dit trio was goed op weg om dit seizoen als nieuw trio 2 prachtige oefeningen neer te zetten. Helaas gooide blessures roet in het eten. Hun eerste wedstrijd werd dan ook in Ureterp en verliep niet helemaal vlekkeloos toch haalden ze genoeg punten voor een bronzen medaille. Hun “boze” oefening werd gewaardeerd door de jury en de elementen gingen ook bijna allemaal goed. Helaas was het nog niet genoeg voor een FK limiet. Dit zou in Dokkum gebeuren. Helaas ging hier alles mis waardoor ze het limiet niet behaald hebben. Zij kunnen verder trainen en hun elementen uitbouwen.Annika, Femke en Lise

Froukje, Anna & Brechtsje
Dit is een bijzonder trio. Froukje en Anna waren vorig seizoen nog een duo, maar doordat Anna gegroeid is en nu even groot als Froukje hadden ze een nieuwe bovenpartner nodig om als trio verder te gaan. Dit werd Brechtsje. Ze moesten allemaal erg wennen aan deze nieuwe situatie en samenstelling, waardoor ook hun eerste wedstrijd uitgesteld werd. Vooral Brechtsje had moeite met de choreografie en dat was de eerste wedstrijd ook te zien, tel daar nog tijdfouten bij op en je houd niet een hele mooie score over. Toch werden ze knap 4e. Ook zij reisden af naar Dokkum. Ze waren er helemaal klaar voor, elementjes aangepast, choreografie aangepast nu ging het gebeuren. Helaas ook voor hun veel pech, Froukje raakte tijdens het inturnen geblesseerd, ze deed dapper met veel pijn de oefening maar het verliep niet zoals gehoopt. Wederom dezelfde score en weer een 4e plaats.

Froukje, Anna en Brechtsje

Femke & Marrit
Vorig seizoen stopten de partners van deze meiden, maar hebben in elkaar een uitdaging gevonden. Ze kregen een prachtige moderne choreografie aangeleerd en zochten zelf de uitdaging in de elementen. In Harkema lieten ze een prachtige oefening zien, die met zilver beloond werd. Helaas vond de jury de oefening nog niet FK waardig waardoor er keihard getraind moest worden voor Ureterp. Veranderingen in de choreografie moest de score verbeteren.  Daar was de jury mee eens, ze werden beloond met precies 24 punten en een bronzen medaille.
De KNGU vond het nodig om midden in het wedstrijdseizoen nog wat veranderingen er in te gooien, daardoor was dit team noodgedwongen wat aanpassingen te doen in hun oefening voor het FK. Daarnaast behaalde ze ook de laatste eis, door vliegtuigje hoog op de armen toe te voegen in hun oefening. Ze lieten op FK dan ook een prachtige oefening zien, maar helaas met een tijdfout, hierdoor bleven ze steken op de 9e plaats.
Toch kunnen ze terug kijken op een mooi en succesvol seizoen.Femke en Marrit

Anouk, Berber & Merith
Dit trio ging de uitdaging aan bij de E senioren. Dit is een lastige categorie voor deze jonge meiden. Ze kozen zelf prachtige elementen uit, zochten de uitdaging op , zorgden voor veel variatie in die elementen en behaalde alle eisen. Tel daarbij een vrolijke knallende oefening met een moeilijke choreografie bij op en je hebt succes. Deze 3 meiden zijn echte showgirls, in de training  willen ze nog weleens “makkelijk” doen, maar zodra ze voor de jury staan komen ze in die flow en shinen ze op de vloer. In Harkema lieten ze dan ook een fantastische oefening zien, en daar was de jury het mee eens. Ze behaalde een knappe 5e plaats tussen al die “grote”senioren en het FK limiet. In Ureterp hadden ze hetzelfde doel, echter ook hun muziek stuiterde erop los waardoor ze te vroeg klaar waren en tijdsfouten binnen sleepten. Toeval?
Helaas was hun eerste score niet genoeg voor rechtstreekse plaatsing voor het FK. Ze werden 3e reserve en jammer genoeg niet meer opgeroepen.Anouk,Berber en Merith

Nynke & Indy
Ook Nynke en Indy gingen de uitdaging aan bij de E senioren. Zij kregen een speciale verdrietige oefening waarbij vooral Nynke haar inleving kon vinden. De pakjes werden speciaal gemaakt en aangepast op deze oefening. Na hard trainen lieten ze hun oefening aan de jury zien. Ook zij waren onder de indruk van deze oefening en werd ook hoog beloond. Dik 25 punten en dat als eerste jaars senior tel daarbij op dat de meeste onderpartners een klein bovenpartnertje hebben en dat bij dit duo absoluut niet het geval is dan is die score en een 4e plaats een dikke pluim waard. In Ureterp gingen ze voor een podiumplaats. Ze begonnen ijzersterk maar hadden een val in het laatste element, daarbij was de jury niet onder de indruk dus de score was teleurstellend laag. Gelukkig was hun eerste score wel genoeg voor rechtstreekse plaatsing voor het FK. Dit duo had geen hinder van de veranderingen in het reglement en gingen ervoor. Wederom lieten ze een mooie oefening zien en dit keer liep alles synchroon op de muziek waardoor de oefening precies uitkwam. De jury beloonde hun dan ook met hoge punten. Niet hoog genoeg voor doorstroming naar het district, maar met een 17e plaats kunnen ook zij terug kijken op een succesvol seizoen.

nynke en indy