ZILVER VOOR TINEKE EN FELICIA

Nieuwehorne was the place to be vandaag voor onze groep 5 turnsters. Maar allereerst special thanks voor Loeky. Ondanks pech onderweg heeft ze alles op alles gezet om toch op tijd kunnen komen om te jureren. Dat is toch fantastisch!
Vandaag was een dag met een lach van blijdschap en een traan van teleurstelling.
Tineke turnde een stabiele wedstrijd zonder grote fouten en turnde zichzelf hiermee naar een zilveren medaille. Het goud had ze de vorige wedstrijd al veroverd en is dus verzekerd van een FK ticket. Ook wist ze zichzelf te verbazen door toestelfinales balk en brug te halen. Vloer en sprong had ze al. Dus dat word een allround rondje op 29 juni.
Celina turnde in dezelfde categorie ook stabiel maar had wat grotere kleine foutjes waardoor ze genoegen moest nemen met een 9e plaats. We wachten in spanning af of ze door mag stromen naar het FK.
Berber turnde bij de senioren F heel sterk op sprong, brug en vloer maar moest helaas de balk 2x vroegtijdig verlaten waardoor ere metaal er niet meer in zat. Rixt turnde alleen op sprong ivm een blessure. Zij ging voor een toestelfinale op dit onderdeel. We moeten even geduld hebben voor deze uitslag die moet nog berekend worden.
Marrit terug komend van en fixe blessure turnde de sterren van de hemel op vloer en sprong. Brug wil nog niet zo lukken, maar dit heeft tijd nodig en ze is alweer op de goeie weg. Bij balk kwamen de zenuwen om de hoek kijken jammer genoeg. Ze werd knap 6e in het eind klassement.
Onze senioren E begonnen ijzer sterk op vloer en sprong. Bij brug begonnen de struggles maar wisten de wedstrijd goed door te turnen. Felicia turnde een steen goeie balk oefening met als nieuw element boogje achterover. Door deze goeie wedstrijd was het zilver voor haar. Nynke miste de flow op de balk waardoor ze de balk vroegtijdig moest verlaten. Hierdoor was het podium buiten bereik, maar is ze nog wel in de race voor een FK ticket. Felicia haar eerste wedstrijd ging niet zo soepel daarom is het afwachten of ze door stroomt.