Top dag in Wolvega

In de eerste ronde turnden Marrit en Grytsje. Beide turnen D3, Marrit bij de pupillen 1, Grytsje bij de pupillen 2.
Marrit turnde een hele goeie wedstrijd en wist zichzelf goed te verbeteren ten opzichte van de eerste wedstrijd. Grytsje viel jammer genoeg 1x van de balk, maar turnde verder uitstekend. Ze mocht dan ook op het hoogste schavot klimmen en goud in ontvangst nemen. Helaas kon ze de eerste wedstrijd niet meedoen waardoor ze niet door kan stromen naar het FK.
Ronde 2 kwamen Rixt pupil 1 D4 en Lotte pupil 2 D2 in actie. Beide maakten wat gekke foutjes maar verder een keurige, nette en beheerste wedstrijd. Ze kregen dan ook beide het zilver omgehangen.
Met een knappe gouden en bronzen medaille al op zak kunnen we al voorzichtig zeker zijn van een FK ticket voor beide dames.
Esmee en Janne Wietske betraden de wedstrijd vloer bij de pupillen 1 D2. Met 4 juffen werd dat dus een gezellige boel. Ondanks de gezelligheid werd er ook uitmuntend geturnd, wat terug te zien was in de scores. Het goud in deze categorie was voor Esmee (dit keer echt ?). Janne Wietske werd knap 8e.
Esmee behaalde de vorige keer zilver en we kunnen dus voorzichtig zeggen dat ook zij naar het FK mag.
In de aller laatste ronde werd LONGA vertegenwoordigd door 3 turnsters. Eline Renskje jeugd 1 D3, had keihard getraind afgelopen weken maar helaas kwam het niet helemaal uit de verf voor de jury. Met mooie punten werd ze 10e. Nikky pupil 2 D4, altijd vrolijk, wist een dijk van een wedstrijd te turnen zonder grote fouten en miste nipt het podium. Hélène jeugd 1 D4 was ziek en stond ook niet al te stevig op haar benen toch wist ze stabiel te turnen en toch nog alle concurrentie achter zich te laten. Het goud was wederom voor haar. Met 2x goud is Hélène zeker van een FK ticket.
Voor Marrit, Janne Wietske, Eline Renskje en Nikky is het afwachten of ze door stromen.